Category Archives: Independents

Interview with David Earl Williams the III (I)

How Trump Should Answer Questions About Sexual Assault Allegations

Trump supporter Mike Tyson provides a model for answering biased media questions:

West Virginia Supreme Court Construes Election Law to Require All Minor Party and Independent Petitioning Candidates to Have Filed in January, and Removes All of Them

Ballot Access News

On Thursday, September 15, the West Virginia Supreme Court issued an opinion in Wells v State, 16-0779. It construed the West Virginia election law to require all candidates who petition for the November ballot to have filed a declaration of candidacy on the last Saturday in January. On September 16, the Secretary of State phoned various candidates who had petitioned to be on the November ballot and told them that they will be removed from the ballot (even though they had already been certified to be on the ballot) as a result of the decision.

The only presidential candidate who petitioned in West Virginia this year is Darrell Castle, Constitution Party nominee. There is no effect on the presidential nominees of the Democratic, Green, Libertarian or Republican Parties, because they are qualified and did not need a petition this year.

Since 1991, the West Virginia election law has said in section 3-5-7, “Any person who is eligible and seeks to hold an office or political party position to be filled by election in any primary or general election shall file a certificate of announcement declaring his or her candidacy for the nomination of election to the office…The certificate of announcement shall be filed with the proper officer not later than the last Saturday in January.” The West Virginia primary is in May…

To read more, click here.

Phil Collins, chairman of Illinois Center Right Coalition, endorses David Earl Williams III for Congress (IL-9th)

philcollins

Phil Collins

Phil Collins’ Endorsement of David Williams

Phil Collins (of Wheeling), the chairman of the Illinois Center Right Coalition, a conservative, statewide group that was founded in 2003, endorsed David Williams’ write-in campaign for the U.S. House in Illinois’ 9th District.

Collins and Williams are navy veterans. Collins said, “Mr. Williams is the only candidate, in his race, who supports large tax rate cuts and large spending cuts. He’s the only candidate, in his race, who supports sending military troops to guard the Mexican border. He’s the only candidate, in his race, who says that each human life begins at conception.”

Collins said that he’ll encourage many 9th District voters to vote for Williams.

ATPR: Phil Collins ran as a write-in candidate for Congress in the 9th congressional district in 2014 and earned 66 votes. Collins is also a member of the Constitution Party. In 2013, he became the Constitution Party of Illinois’ first elected office holder, winning a term as a Libertyville Township Trustee. Collins also is a member of the Committee to Elect Joe Kopsick, a write-in candidate for Congress in Illinois’ 10th congressional district. 

Presidential candidate Dr. Lynn Kahn on education, justice, veterans and peace

Dr. Lynn Kahn, an independent presidential candidate with ballot access in Arkansas, Iowa and Louisiana (access to 41 Electoral College votes), released four new campaign videos today. Dr. Kahn covered the “Failures of Public Education,” “Violence and Transforming the U.S. Department of Justice,” “Transforming the Department of U.S. Veterans Affairs,” and “Fix Government, Build Peace.” The videos are between two and six minutes in length:

Former Senator Slade Gorton endorses Evan McMullin

sladegorton

Former senator Slade Gorton

Press release from EvanMcMullin.com, September 2nd, 2016:

SEATTLE, WA – Former United States Senator Slade Gorton (R-WA) today endorsed Evan McMullin for President of the United States.

“Evan represents a new generation of American leadership,” said Gorton. “I am deeply impressed with Evan’s knowledge, seriousness, and his unique background. He’s the kind of leader who can unify America in a time when both major party candidates have divided it.”

Gorton, a deeply respected two-term Republican U.S. Senator from Washington State, served in the U.S. Senate from 1981-87 and from 1989-2001. He was a member of the Senate Armed Services Committee, served on the 9/11 Commission and now serves on the board of the bipartisan Partnership for a Secure America. He began his career in the Washington State House of Representatives, then served as
Washington Attorney General.

“I am deeply honored by Senator Gorton’s support,” said McMullin. “His decades of public service were marked by a strong commitment to keeping our nation safe, in seeking bipartisan solutions for our toughest national problems, and in working to enhance our economy through both trade and technology. I look forward to Slade’s counsel and knowledge in the coming campaign.”

For more information contact:

Rick Wilson 202-670-4320
Rina Shah 202-507-9583

Evan McMullin campaign: “We intend to win Utah”

In a new video released earlier today by the Evan McMullin presidential campaign, McMullin’s chief strategist Joel Searby said:

We’re building our Utah victory operation, where we are actually going to go in Utah. And that is, I think – will largely be driven by the some of the folks in this room, saying “here’s what think we need to do to go get that done. There’s so much energy in Utah for Evan, and so we wanna leverage that energy and have grassroots activity happening out of here but spreading to the entire country. But I envision both a very traditional effort, but also being really  creative with some of the digital tools that we have. And we intend to win Utah. 100% clear, that’s the goal.

As of today, according to Wikipedia, Evan McMullin is on the ballot in 8 states: Utah, Arkansas, Colorado, Iowa, Idaho, Louisiana, Minnesota and Virginia, for a total access to 62 Electoral College votes.

David Earl Williams III becomes first Illinois congressional candidate to endorse Gary Johnson

David Earl Williams III, an independent, officially qualified write-in candidate for Congress in Illinois’ 9th district and a former GOP candidate in the same district in 2014 (he received 14,158 votes, or 47.6% of the total, in the GOP primary running as a Ron Paul Republican), has become the first congressional candidate in Illinois to officially and publicly endorse Gary Johnson for president, via Dewforcongress.com one hour ago (Williams will be attending a meeting of the Libertarian Party of Chicago on September 8th, 2016):

Dear Fellow American, 

My opponent, Jan Schakowsky endorses Hillary Clinton for President, while the Republican candidate, Joan McCarthy Lasonde seems ashamed to come out with who she’ll be supporting.The question is, who will I finally endorse and support on November 8, 2016?

It would be Un-American and truly a missed opportunity to heal our broken nation fiscally and socially if I didn’t chose one of the Presidential candidates.

In this video, I proudly endorse and support former two-term Governor of New Mexico, Gary Johnson for President.

Gary is a successful small business owner who understands the needs of the citizenry, he has shown that he is sincere in his convictions and will not toe the party line to get things done Constitutionally.

Please check him out at his website, and contribute in whatever way you can:

https://www.johnsonweld.com/

Please spread this to your family and friends.

Thank you.

Sincerely,

(VIDEO ABOVE, 1 minute, 24 seconds in length)

David Earl Williams III becomes first Illinois congressional candidate to endorse Gary Johnson

David Earl Williams III, an independent, officially qualified write-in candidate for Congress in Illinois’ 9th district and a former GOP candidate in the same district in 2014 (he received 14,158 votes, or 47.6% of the total, in the GOP primary), has become the first congressional candidate in Illinois to officially and public endorse Gary Johnson for president, via Dewforcongress.com one hour ago (Williams will be attending a meeting of the Libertarian Party of Chicago on September 8th, 2016):

Dear Fellow American, 

My opponent, Jan Schakowsky endorses Hillary Clinton for President, while the Republican candidate, Joan McCarthy Lasonde seems ashamed to come out with who she’ll be supporting.The question is, who will I finally endorse and support on November 8, 2016?

It would be Un-American and truly a missed opportunity to heal our broken nation fiscally and socially if I didn’t chose one of the Presidential candidates.

In this video, I proudly endorse and support former two-term Governor of New Mexico, Gary Johnson for President.

Gary is a successful small business owner who understands the needs of the citizenry, he has shown that he is sincere in his convictions and will not toe the party line to get things done Constitutionally.

Please check him out at his website, and contribute in whatever way you can:

https://www.johnsonweld.com/

Please spread this to your family and friends.

Thank you.

Sincerely,

(VIDEO ABOVE, 1 minute, 24 seconds in length)

Joe Kopsick: Response to the Illinois Center Right Coalition’s U.S. Congressional Candidate Survey

joekopsick

Joe Kopsick is a write-in candidate for Congress in Illinois’ 10th congressional district. He published the following answers to a survey by the Illinois Center Right Coalition on his campaign blog on August 31st, 2016:

Response to the Illinois Center Right Coalition’s U.S. Congressional Candidate Survey

Written on August 25th, 2016

Section I: Basic Stances

Question #1:
No Tax Increase: I believe the current tax burden on Americans is high. Therefore, I will vote against any increase of the national income tax, and various “fees” on American citizens.

Answer #1:
Yes. I will vote against any increase of the national personal income tax, unless the income tax were to be properly authorized, and income taxation were to be reformed. I will vote to significantly decrease spending, and if I support raising any new revenues, they will not derive from increases in income taxation.

Question #2:
Spending Issues

Question #2A:
Spending Restraint: I will work and vote for a freeze of total discretionary spending for the first two fiscal years beginning after the 2016 general election. I will not vote for any budgetary gimmicks (such as claiming non-emergency spending as emergency spending) and will not vote to waive budgetary rules restraining taxes and spending.

Answer #2A:
Yes. I will support these measures, advocate curbing spending in fiscal-cliff as well as ordinary scenarios, and work to move more programs and spending into the discretionary and non-emergency categories.

Question #2B:
Spending Cuts: I agree that the federal government should deal with budget shortfalls through spending cuts and increased efficiency, rather than increasing taxes, bonds, or tariffs.

Answer #2B:
Yes. Waste, fraud, and abuse should be eliminated; and so should redundancy, pork barrel spending, regional subsidies, support for states, and unconstitutional federal programs and departments. I will support increasing efficiency and eliminate bureaucracy in order to cut taxes while initially eliminating as few services as necessary. I will support requiring $7 of cuts for every new dollar of tax revenue raised. I will not support increasing tariffs.

Question #3:
Pro-Growth Tax Relief: I will work for these types of pro-growth tax relief:
– Complete elimination of the marriage tax penalty
– Further across-the-board reduction of income tax rates
– Further capital gains relief
– Repeal personal alternative minimum tax
– Repeal corporate alternative minimum tax
– Repeal of the death tax

Answer #3:

Yes to all six. Additionally, I would vote to eliminate the capital gains tax.

Question #4:
Internet Taxation: I oppose Internet taxation. I will work and vote for a permanent ban on all types of taxes targeted to the Internet or Internet access.

Answer #4:
Yes. I oppose taxation of the internet at the federal level, including the taxation of sales conducted over the internet. I would urge states not to tax internet sales. I would not interfere with internet providers charging websites to be accessed at faster rates.

Question #5:
Education Funding: Some politicians say they want to put education first no matter what. Others say they want to keep their pledge to cut government spending no matter what. If a law stated that all proceeds were guaranteed to be dedicated to education, I would support a tax increase.

Answer #5:
No. I would not support increasing, nor continuing, the funding of education at the federal level. I would vote to abolish the Department of Education.

Question #6:
School Choice: I support school choice for students, and will support and vote for legislation giving a student in a failing school the ability to use taxpayer-supported vouchers to attend private, parochial, or alternative public schools.

Answer #6:
Yes. I would not support federal involvement in education, nor in any education programs; but I support school choice for students, and would urge states to experiment with such voucher programs. I would also urge states to make public school classroom attendance voluntary.

Question #7:
Private Property Rights: I understand that the U. S. Supreme Court in Kelo v. City of New London made clear that states have the right and ability to defend the private property rights of their citizens by enacting laws that place restrictions on the exercising of takings power. I will support and vote for legislation that clearly enacts a policy imposing a more strict “public use” requirement than that imposed under the holding in Kelo. I further agree that the government’s interest in acquiring private property in order to make that property available to another private entity is subservient to the property rights held by the current properly owner.

Answer #7:
Yes. Fifth Amendment takings of private property must strictly satisfy public use, compensate the owner fairly, and occur upon consent of the owner.

Question #8:
Tort Reform: I believe that our society has deviated too far into abuse and fraud from the excesses of allowing people to sue on demand for frivolous causes. I would support enacting a national law for tort reform that stipulates that punitive damages can only be awarded if compensatory damages are awarded (and if proven that there was malicious intent to injure the claimant) and allow courts to restrict fees prosecuting.

Answer #8:

No. I would not support a national law for tort reform. I am concerned that tort reform could limit the rights of juries, interfere with the right to sue, and discourage some non-frivolous lawsuits. However, I would not interfere with states’ rights to consider such legislation.

Question #9:

Right to Bear Arms: I believe that the 2nd Amendment of the U.S. Constitution applies to the rights of individuals to keep and bear arms. I will oppose any effort to restrict law-abiding citizens from owning and using firearms for personal use and self-defense.

Answer #9:
Yes. I believe the 2nd Amendment exists to support the right to hunt, and also to defend oneself against criminals, foreign invaders, and tyrannical government. I support strengthening the 2nd Amendment to protect the right of conscientious objection to military service. I will vote to oppose all federal gun control legislation, and I support prohibiting states from interfering in the openness of interstate trade and commerce in weapons. I will oppose any legislation that limits the gun right, as well as the travel rights, of law-abiding citizens.

Question #10:
Rights of the Unborn: I believe that every innocent human life is sacred, from the moment of conception to the time of natural death.

Question #10A:
As such, I would support reasonable, just laws on abortion like parental consent, waiting periods, and a ban on partial birth abortion.

Answer #10A:
No. I would encourage states to adopt legislation banning partial birth abortions, and I support getting the federal government out of the issue of abortion. However, I do not support parental consent requirements (because it interferes with doctor-patient confidentiality), nor waiting periods (because they sometimes delay abortions until past points of development delineated by states as cut-off points for abortion).

Question #10B:
I would also work to recognize the right to life by seeking to confirm pro-life judges who will not legislate from the bench, and supporting a constitutional amendment to overturn Roe v. Wade.

Answer #10B:

Yes. I support overturning Roe v. Wade on constitutional grounds, not moral grounds; but I will vote to stop funding Planned Parenthood, and support judges who will leave abortion up to the states, pending a constitutional amendment saying otherwise.

Question #11:
Marriage: I believe traditional marriage consists of a time-honored tradition of a union between one man and one woman. I support the Defense of Marriage Act, and oppose any federal laws to change the traditional definition of marriage.

Answer #11:
No. I oppose the Defense of Marriage Act, although I oppose federal laws changing the definition of marriage because I believe the federal government should not be involved in marriage whatsoever. I would urge the states to respect the rights of any adult partners to create a private or interpersonal marriage contract, but I would not interfere with the rights of states to govern marriage as they see fit.

Question #12:
Term Limits: I support reasonable and just term limit laws for all major elected offices in the federal government, including Congressmen and Senators, and would vote to enact such limits.

Answer #12:
Yes. I would support limiting U.S. Representatives to four consecutive terms, U.S. Senators to two consecutive terms, and Supreme Court justices to twenty-year terms.

Section II: Essay Questions

Question #1:
Do you agree with the positions of the I.C.R.C. as found on the Platform? If not, please provide specifics, and affirmatively state where you disagree and why.

Answer #1:
I agree completely with the sections “Pro-Freedom”, “Pro-Constitution”, “Pro-Opportunity”, “Pro- School Choice”, “Pro-Taxpayer”, “Pro- Second Amendment”, “Pro-Culture”, and “Pro-America”.

On the “Pro-Faith” section, I support a secular republic with freedom of worship; so I believe religion has a proper role in the public square, but I would oppose the federal government establishing religion. On the “Pro-Family” section, I agree, and I hope that states respect same-sex couples’ freedoms to marry and adopt as well as heterosexuals. On the “Pro-Life” section, I believe that life is sacred and that it begins at conception; however, I believe that legal rights begin upon live birth.

On the “Pro-Capitalism” section, I support free enterprise, private property, and competition; however, I support the notion “cost the limit of price” more than I support the profit motive.

On the “Pro-Environment” section, I support the notion that the free market is better than the government at taking care of the environment; however, I would urge communities to set up local trusts for land and water, to compete alongside free enterprise to provide better environmental solutions.

On the “Pro-Citizenship” section, I agree, while noting that we should welcome undocumented immigrants whom are non-violent, those who arrived without their own knowledge or consent, and those who do not have contempt for American laws.

Question #2:
What kind of things would you like to see the U.S. Congress enact? Please list your top three policy priorities should you be elected, and why you wish to focus on them.

Answer #2:

I would like to see Congress enact budget controls and term limits, and curtail business privileges.
First, I would like to see Congress enact more Cut, Cap, and Balance -type legislation, enact zero-based budgeting, and pass a Balanced Budget Amendment. I would oppose Cut, Cap, and Balance -type legislation if and when it does not go far enough in cuts. I would support requiring at least $7 in spending cuts to each new dollar in revenues raised. I hope to help reduce the federal budget to between 10% and 12.5% of the G.D.P. as soon as possible.

Second, I would help pass a constitutional amendment limiting U.S. Representatives to four consecutive terms, and limiting U.S Senators to two consecutive terms (each with no limitation on the total number of terms), as well as legislation limiting Supreme Court justices to twenty year terms. Refraining from imposing limitations on total numbers of terms will help prevent experienced legislators from leaving office too often; and shortening terms will help reduce spending on pay for legislators, and decrease the attention and time that elections take up.

Third, I would help pass legislation to curtail the artificial privileges of businesses. I would vote to support abolishing the Departments of Commerce and Energy, thus diminishing the lobbying power of the energy sector and big business. I would vote to limit intellectual property protections and trade promotions. I would vote to repeal subsidies, and oppose bailouts. I would urge states to abolish their Secretary of States’ offices in order to stop the chartering / creation of – and extension of limited liability to – new corporations.

Question #3:
What kind of issues would you like to focus on in the House? If elected, what three legislative committees will you ask to serve? Why?

Answer #3:
I would serve on the Judiciary Committee (due to my desires to return to obedience of the Constitution, and to reform the justice system); the House Committee on Education and the Workforce (due to my interest in reforming federal labor law); and either the House Ways and Means Committee, or the Committee on Foreign Affairs (due to my desires to reform taxation policy, and to help shape foreign policy).

Affidavit

I understand that my answers to this survey will be published. My answers are a firm and unconditional commitment to the people of Illinois, and to the people of the United States.

Candidate Name: Joseph William Kopsick

Candidate Signature: Joseph W. Kopsick

Address: 132 Welwyn St., Lake Bluff, IL 60044-1150

Phone: 608-417-9395 (personal cell phone)

Email: jwkopsick@gmail.com

Websites:
http://www.aquarianagrarian.blogspot.com (blog);

wix.com.dontvoteforjoe/2012 (2012 campaign site)

Candidate for U.S. Congress (U.S. House of Representatives)

Party: New Party / Absurdist Party

District: Illinois’s 10th U.S. congressional district

Date: Survey completed August 25th, 2016; election to be held November 8th, 2016